Cum alegi un rucsac?

Comunicarea de marketing

Rucsac, ghiozdan sau oricum i-am spune este clar un obiect ce a intrat în dotarea fiecăruia dintre noi. Practic, util sau fashion, depide de utilitatea pe care vrem să i-o dăm, dar clar principalul punct forte al unui rucsac este dat de faptul că permite confortul și libertatea mâinilor. Excelent într-o excursie, o ieșire în oraș sau la școală, rucsacul este o alegere optimă, importantă fiind cunoașterea caracteristicilor acestuia.

Alegerea unui rucsac presupune cunoașterea unor aspecte esențiale:

  • unde o să-l folosim
  • ce punem în el
  • cât timp îl utilizăm
  • din ce material este realizat
  • câte compartimente și ce accesorii are

În funcție de locul unde mergem, materialele trebuie să fie rezistente la uzură, impermeabile sau fashion. Producătorii utilizează cordura, nylon, piele, piele ecologică, canvas sau textil. Primele două sunt rezistente la uzură și la expunerea îndelungată în condiții extreme de îngheț sau căldură, celelalte sunt rezistente dar și fashion ce permit un design cool.

Compartimentarea este o altă caracteristică importantă de care trebuie să ținem cont. Pentru o excursie la munte sau pentru școală ideal ar fi să alegem un rucsac cu un compartiment principal pentru depozitarea lucrurilor voluminoase, compartimente laterale ideale pentru băuturi și buzunare multiple pentru distribuirea greutății, extinderea volumului și păstrarea lucrurilor necesare la îndemână, buzunare detașabile sau buzunare ascunse.

În ceea ce privește confortul, spatele și bretelele sunt esențiale. Ideal ar fi ca spatele rucsacului să aibe cât mai puține zone de contact cu corpul, material respirabil în aceste zone și o construcție rigidă. Un rucsac bun prezintă întărituri din materiale de protecție pentru interiorul rucsacului, de exemplu în cazul unui laptop.

Bretelele trebuie să fie late și căptușite astfel încât să protejeze umerii, mai ales pentru un rucsac de școală unde vrem să păstrăm poziția de mers a școlarului. Iar dacă mergi cu bicicleta centura de pe piept care leagă cele două bretele te va ajuta la stabilitatea rucsacului în timpul mersului.

Un rucsac pentru ieșirea în oraș cu prietenii va excela prin calitatea materialelor, culori vii și design cool. În ultimul timp la modă sunt materialele cu model tradițional, ai aici câteva variante foarte căutate vara aceasta. Sau cele cu o formă ce amintesc de vechile ghiozdane pătrate cu două catarame, sigur ai avut. Mie îmi plac ultimele modele de la Pepe Jeans.

La unii rucsaci ai posibilitatea să detaşezi un buzunar, astfel rucsacul poate fi micşorat, iar partea detașată devine un alt rucsac mai mic, foarte util pentru echipamentul sportiv sau pentru o excursie scurtă.

Dimensiunea rucsacului este strâns legată de ce anume vei căra cu el sau ce mijloc de transport vei avea. Pentru școală există mărimi dedicate. Astfel avem rucsac grădiniță, rucsac preșcolari, rucsac școală și rucsac adolescenți pentru liceu. Rucsacul pentru avion trebuie să aibe o anumită dimensiune în funcție de linia aeriană aleasă și poate fi prevăzut cu un lăcățel pentru siguranță. Un tur pe bicicletă cere clar un rucsac cu o formă specială, sistem de hidratare și centură pe piept între bretele pentru stabilitate.

Astăzi există rucsaci speciali pentru tot felul de activități: pentru școală, pentru echipamentul sportiv, pentru ieșirile în oraș, pentru cățărat, pentru mers cu bicicleta, cu protecție de laptop etc. Și pentru că nu putem să avem câte un rucsac pentru fiecare dintre aceste activități alegem unul sau două variante care pot fi folosite peste tot inclusiv când mergem la supermarket și vrem să avem mâinile libere.

Unul versatil ideal pentru turele cu bicicleta, city break, ture montane fără campat, pe plajă la mare și pentru cărat echipamentul de sală. Adică un model cu spatele confortabil, compatibil cu un sistem de hidratare foarte util pe bicicletă, cu fermoar care să poată fi prins cu un lăcățel și o dimensiune optimă. Și unul pentru școală, mare, bine compartimentat, cu bretele buretate și buzunare exterioare multiple pentru sticla de apă și pachetelul de mâncare.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole